Siden jeg knyttet samboerskapsbånd og kjøpte bolig med min fru, har det alltid vært noe som skal utbedres i hus. Nå har det vært tre hus siden dette startet, men vi har ennå ikke bodd mellom fire vegger uten å rive minst en av de. Det lærer man jo litt av – her er sjekklista mi for survival i oppussingsnorge, med en utålmodig samboer, fulltidsjobb og tre barn (en hund og to katter)

Jeg startet denne prosessen med ambisjoner om å fullføre hele prosjektet for egen maskin og muskulatur. Det kan da ikke være så forbanka vanskelig å bygge litt vegg og rulle ut litt Glava, tenkte jeg, og gikk ivrig til verks. Da jeg hadde handlet bortimot alle verktøyene jeg trengte, skrapa litt i bunnen av lønningskontoen og skutt frem brystkassa – kom jeg hjem til at madammen har vært på mittanbud.no og fått et tilbud vi «ikke kunne si nei til». Så da kunne vi ikke si nei til det, da.

Samme om du har håndverkere i hus eller ei, er dette ei liste som er god å ha kontroll på:

  1. Ha nok vin og god mat i hus.
  2. Hverdagsgaver. Planlegg disse for dager du ser kan bli krevende.
  3. Tilby deg å gjøre noe uventet. Rydd i garasjen, eller noe.
  4. Vær på tilbudssiden med kos, hver dag, hele dagen.
  5. Ikke utfordre noe FØR et måltid.
  6. Innse tidlig at du ikke kan alt, og få inn fagfolk.

 

Det er makeløst hvor god stemning det blir når du kan se progresjon hver dag. Stemninga går fra løvenes hule til løvenes.. ja.. vårtegn, hvis det er lov å si? Alt du trenger å gjøre er å late som du skjønner hva fagfolkene sier, og videreformidle dette med drypp av fagterminologi her og der, så er fruen fornøyd. Det er bare å holde ut – det finnes lys i tunnelen og det skinner kraftig når det først møter deg.

Update:

I dag sa snekkeren at de trenger 5-6 ekstra dager. Da begynner vi øverst på lista igjen.

Ved siden av alt det andre så må jeg hive inn en anbefaling for Flekkerøy Elektro. FOR en flokk! Ring Jonas – han er lett på tråden og svært behjelpelig. Hvis det er lov å si?